Historia - Hur vi hamnade i Mellerud!

I början av 2000-talet blev jag, Gun-Britt anställd vid Bloms Varuhus i Mellerud för att sköta om restaurangen. När Jim och Eivor Blom lämnade över till sin son och efterträdare Anders Blom, fick jag erbjudandet att ta över och driva restaurangen i egen regi. Detta hoppade jag glatt på! Min dotter Maria var lika entusiastisk som jag och började även hon att jobba i verksamheten.
Vi utvecklade verksamheten till att erbjuda hemlagad svensk lunch, hembakade konditorvaror och stor glassbar.

Något år senare fick jag även möjligheten att hyra lokal nere i Sunnanå Hamn för restaurangverksamhet. Det var en tuff och kämpig utmaning. Mycket jobb, långa dagar, ingen fritid. Men vi mötte så många härliga och fantastiska gäster som förgyllde vår dag och gav oss en stor arbetsglädje! Det var en fantastisk rolig tid att få bygga upp Sunnanå Hamnkrog till att inte varit känt till att bli ett namn på kartan!
En stor snackis blev vår egenkonstruerade bardisk utformad som en båt, ritad av vår Christopher!

Första säsongen drev vi Närbutik och restaurang i samma byggnad då lokalen var planerad och byggd för det ändamålet, men restaurangverksamheten utökade och behövde mer plats. Säsongen därpå öppnade vi upp i Stenmagasinet och vår Närbutik flyttade över gårdsplanen. Vi erbjöd service till sjöbodar, båtar, husbilar och övriga semesterfirare. Vi hade en stor glassbar med pinnglass, kulglass, mjukglass och milkshake. Vi erbjöd även hembakade konditorvaror. Vi sålde kläder och båttillbehör. Vi servade båthamnen och tankstationen.

Under resans gång drev vi även Café Bonaparte vid Dalslands konstmuseum i Upperud, en sommar.

2014 fick jag erbjudandet att driva restaurangen vid Melleruds golf- numera ”Sunnanå Restaurang”!
Jag visste att det skulle bli en tuff utmaning då restaurangen tidigare inte gott så bra. Med mina tidigare erfarenheter i ryggsäcken med att bygga upp verksamheten nere i hamnen från noll och ingenting till att utvecklas och bli ett populärt resmål så såg jag potentialen även här! Detta mysiga uterum med generösa utrymmen och vacker omgivning!
Min dotter Maria och två av våra trogna medarbetare vid Mat & Café Brevé blev lika upprymda som jag och flyttade glatt till den mysiga restaurangen vid Melleruds golfbana. Först var det tänkt att vi bara skulle ha öppet sommarsäsongen och personalen skulle flytta tillbaka upp till Mat & Café Brevé till hösten. När hösten kom hade de alla förälskat sig i den mysiga miljön och i de härliga människor de mött! Personalen ville vara kvar! Så vi fortsatte att hålla ÖPPET!
Jag fick även erbjudandet att köpa fastigheten, vilket jag gjorde. Sedan start har vi haft ÖPPET hela året (endast vintersemester 23 december till första måndagen efter trettondagjul).

Sommarsäsongen 2018 ville Melleruds kommun ändra inriktning i hamnen och verksamheten i Stenmagasinet blev uppsagd innan säsongstarten.
Efter sommarsäsongen 2019 valde jag att avveckla Sunnanå Hamnkrog nere i hamnen och flyttade hela vår verksamhet, inredning och personal upp till Sunnanå Restaurang vid Melleruds golf. Vår omtalade bardisk kom även den på plats, mitt i blickfånget, hösten 2019.

Nu jobbar vi mor och dotter med stort Hjärta och engagemang tillsammans på en underbar plats! Vi är så glada över alla trogna, nya, roliga, intressanta, trevliga, fantastiska och engagerade möten vi gör varje dag! Ni gäster förgyller vår dag!

Tusen Tack önskar vi alla våra trogna gäster från tidigt 2000-tal som fortfarande är oss trogna och som har följt oss hela vägen till Sunnanå Kullen!
Vi hälsar er alla Nya som kända gäster Varmt Välkomna till oss!


Mvh Gun-Britt & Maria med personal!